Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: març, 2011

Confitura de llimona - aviat

Imatge
No tant aviat, ja està quasi tota menjada i encara està per escriure la recepta. Ja estem a punt de tornar-ne a fer però caldrà trobar els apunts, per recordar com va ser que va sortir tant bona. 25 de desembre de 2011 - he tornat a fer la confitura. Les proporcions de la recepta, com en la majoria de casos, són de tant de fruita com de sucre. La vigília de Nadal m'ha semblat un bon dia per tallar "en juliana" dos quilos de llimones i les he deixat 24 hores en remull. L'endemà, un cop escorregudes, les he posat a bullir en una olla amb aigua més de mitja hora i en acabar i tornades a escórrer hi he afegit el sucre. Com que m'ha semblat que han minvat hi he posat menys sucre (a ull diria que un quilo i tres quarts). No tinc gaire clars els temps de cocció, crec que ho he tingut al foc i anant remenant uns 3/4 d'hora, entre posar un tall rodó al forn i fer postals de Nadal amb el Romà i el Magí. Hi ha hagut temps de tot sobretot, perquè ni la nit ni el dia de N

Pastís amb gust de formatge

Estic a punt d'oblidar la recepta del pastís de formatge. És una versió meva del típic pastís de la terrina de formatge d'untar. Enlloc d'aquesta hi vaig posar un bon tros de mató (ben bé 400 gr.) i una tall de formatge de cabra, d'aquest rodó que sembla un braç de gitano. De pastissos de formatge n'he trobat molts, amb llet condensada, amb iogurts, amb crema de llet etc.. Esment especial al "Pastís rústic de formatge de cabra" del blog de la cuina de casa . La versió de casa nostra, però, té un pot de llet evaporada, 4 ous (els rovells per una banda i per l'altra les clares a punt de neu), un gotet de sucre i un parell de cullerades de farina. Començar barrejant els rovells amb el sucre, tant barrejat com sigui possible. Afegir la resta d'ingredients i al final cles clares batudes a punt de neu. Es va coure amb el forn a 180º entre 30 i 40 minuts. Aquest cop els ajudants han estat poc actius però el Romà ha dibuixat la recepta.